Conversie is een marketingterm. Het is het moment waarop een prospect een klant wordt. De prospect converteert. Toch zal niet elke prospect converteren. Dit zijn percentages die zelfs rond de 30% liggen. Dus 3 op de 10 prospecten converteren.

Maak van je bezoekers en prospecten klanten

Wat kan je dan doen om jouw conversie te verhogen? Hier een aantal voorbeelden:

Optimaliseer je website

Een mooie website hebben is hiervoor niet genoeg. Je wilt dat jouw bedrijf makkelijk gevonden wordt via zoekmachines zoals Google. En de meeste (toekomstige) klanten gaan online op zoek.

Je kan je website optimaliseren zodat die zo gunstig mogelijk wordt beoordeeld door de zoekmachines en een hogere positie krijgt in de zoekresultaten. Belangrijk hierbij is onder andere:

 • een duidelijke structuur in de website
 • relevante inhoud
 • gebruiksvriendelijkheid

Geen zin om dit zelf te doen? Dan kan je altijd een specialist inschakelen.

Verbeter je sales

Volg verkoopcursussen of laat je team trainingen volgen om beter te verkopen.

Weerleg bezwaren

Maak een lijst op van overtuigingen die prospecten hebben om niet bij jou te kopen: te duur, te lange leveringstermijn, onvoldoende kwaliteit enzovoort. Bekijk na enkele maanden wat de belangrijkste obstakels zijn en hoe je ze kan weerleggen.

Praktijkvoorbeeld conversie

Een klant van Argo had bijvoorbeeld een bezwaar tegen onze procedure omtrent het beletteren van voertuigen. Bij ons werd een voertuig bij voorkeur de dag van tevoren binnengebracht, maar voor de klant in kwestie vormde dat een probleem. Ze moesten dan met 2 wagens komen, 1 achterlaten en de dag nadien opnieuw met 1 auto komen en met 2 terugrijden. Dit vergde nogal wat organisatie.

Bijgevolg hebben we daarna het systeem met een vervangwagen en een late-drop-off met een sleutelkluis ingevoerd. Nu kunnen onze klanten dus ’s avonds komen met 1 voertuig, wisselen en weer wegrijden met de vervangwagen. Hiermee hebben we meteen veel bezwaren weggenomen voor toekomstige klanten door je te onderscheiden van je concurrenten.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 3.
   Stuur eventueel foto's of logo's (3 st)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Bel nu
  Route