SEA … SEO … Wat?

Vroeger mocht je betalen aan de dikke gele telefoonboeken, nu aan Google. De manier om bovenaan de zoekresultaten te geraken is door Google Ads (het vroegere Adwords) in te schakelen. Dit wordt ook wel Search Engine Adwords (SEA) genoemd.

Je kan ze herkennen door in de zoekresultaten op zoek te gaan naar resultaten met het woord “Adv” erbij. Het zijn meestal de eerste en de laatste van een zoekpagina. De niet-betalende zoekresultaten staan daar ook niet toevallig. De websites zijn zodanig geschreven dat zij daar staan. Dit noemen ze ook wel Search Engine Optimization (SEO).

De SEA is dus de betalende manier. Hiervoor betaal je per “click” aan Google. Telkens wanneer iemand in de zoekresultaten bladert en vervolgens op jouw webpagina klikt, rekent Google jou een bedrag aan. De prijs van deze kliks wordt bepaald door een vraag-en-aanbodsysteem enerzijds, en de kwaliteit van de website en relevantie van de advertentie anderzijds.

Als deze systemen goed werken, dan fungeert SEA als volumeknop om meer offerteaanvragen binnen te krijgen. Meer volume betekent meer betalen, maar ook meer aanvragen ontvangen. Of als er veel werk is, betaal je gewoon minder aan Google. Is er weinig werk? Dan betaal je wat meer en komen er meer aanvragen.

Kwaliteit primeert

Als je meer zichtbaarheid voor je producten of diensten wil, dan kunnen Google Ads dus een goede investering zijn. We benadrukken hier wel degelijk “kunnen”, want veel hangt uiteindelijk nog af van de advertentie zelf. Deze moet goed ingericht zijn.

Google kent een kwaliteitsscore toe aan iedere advertentie. Hoe hoger die score, hoe vaker en hoe beter je advertentie zal worden getoond. En hoe meer resultaat die ook zal boeken! Heb dus altijd voldoende aandacht voor de kwaliteit van de ad zelf.

Wil je ook meer klanten? 

Vraag ons informatie, we maken graag tijd voor je vrij.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 3.
   Stuur eventueel foto's of logo's (3 st)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Bel nu
  Route