Naamsbekendheid vergroten, een belangrijk doel

Waarom je moeite zou doen om jouw naamsbekendheid te vergroten? Er zijn verschillende redenen:

 • Potentiële klanten zullen minder andere merken overwegen als er 1 product (of dienst) is met een hoge naamsbekendheid;
 • Klanten zijn loyaler aan een merk met een hoge naamsbekendheid;
 • Marketingcampagnes zijn efficiënter indien jouw merk een hoge naamsbekendheid heeft;
 • Klanten zijn meer bereid om te betalen voor een merknaam.

Met andere woorden: naamsbekendheid bezorgt je meer klanten, meer omzet én meer winst.

Vanuit onze jarenlange ervaring willen we je graag 5 handige tips meegeven om jouw naamsbekendheid te vergroten:

1. Zorg voor een professioneel visitekaartje

Jouw contactgegevens gauw op een papiertje krabbelen? Dat is not done als je in het oog wil springen bij potentiële klanten. Ga daarom voor een stijlvol, opvallend visitekaartje met jouw logo, contactgegevens en een extra blikvanger. Kies bijvoorbeeld voor een QR code of 3D-variant in huisstijl.

2. Trek je huisstijl door naar jouw voertuigen

Moet je regelmatig de baan op? Dan doe je er goed aan om voor autobelettering te gaan. Hiermee word je de hele dag gezien:

 • wanneer je ergens geparkeerd staat,
 • als je stilstaat,
 • of indien je rondrijdt door het straatbeeld.

Met een mooie, originele bestickering van jouw voertuig vergroot je in een mum van tijd jouw naamsbekendheid en verhoog je tevens jouw visibiliteit! Een hele vloot beletteren of slechts 1 bestelwagen bestickeren, bij ons kan het allemaal.

3. Laat bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskledij bedrukken met jouw logo, bedrijfsnaam of een slagzin naar keuze is eveneens een efficiënte manier om bekender te worden. Het zorgt voor herkenbaarheid en staat voor professionaliteit.

 

4. Schrijf blogberichten

Het effect van weblogs kan enorm zijn. Probeer daarom regelmatig te schrijven over jouw vak, geef tips of illustreer jouw mening over bepaalde onderwerpen. Heb je zelf geen webpagina waaraan je een blog kan toevoegen? Vind dan een goed bezochte, levendige website die bij jouw product of dienst past en post jouw inhoud hierop.

5. Wees anders

Een van de beste manieren om meer naamsbekendheid te genereren, is nog steeds de mond-tot-mondreclame. Zijn jouw klanten tevreden over jouw product of dienst, dan zullen ze dit ongetwijfeld delen met vrienden en familie.

Zorg er dus voor dat je iets unieks aanbiedt. Iets waar je jouw concurrenten mee vertrappelt.

Ga bijvoorbeeld voor de best mogelijke service. Of voeg een persoonlijk en handgeschreven kaartje toe aan iedere bestelling. Zulke verrassingen worden steeds gewaardeerd!

Een andere manier om anders te zijn is door te kiezen voor de sponsoring van een bepaalde vereniging of club. Of door een goed doel te steunen. Zo zien potentiële klanten dat je begaan bent met de mensen rondom jou.

Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden om je te onderscheiden:

 • Organiseer workshops rond jouw product of dienst;
 • Wees aanwezig op evenementen;
 • Organiseer meetings of netwerkmomenten;
 • Deel gratis monsters of sessies uit;
 • Neem plaats in een jury;
 • Organiseer een wedstrijd;
 • Vier een professioneel jubileum (bv. het 20-jarig bestaan van jouw organisatie, jouw 10de medewerker of 100 000ste klant …)

‘Do something creative every day’

Ga steeds creatief op zoek naar nieuwe opportuniteiten, naar andere manieren om jouw naamsbekendheid te vergroten. Misschien zijn niet alle kanalen en acties even effectief, maar het is vooral een kwestie van zaken uitproberen. Bekijk van tevoren wat bij jou, jouw onderneming en jouw doelgroep past.

Wil je ook een grotere naamsbekendheid?

Dan kunnen wij jou steeds meer advies geven. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 3.
   Stuur eventueel foto's of logo's (3 st)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Bel nu
  Route